Keurmerk

POPTAILS BY LAPP – keurmerk

Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw.

Het Europese keurmerk voor biologisch is een keurmerk van de Europese Unie (EU) voor biologische producten, in dit geval groente en fruit.

Er zijn strenge eisen voor milieu. Groenten en fruit zijn geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie en kunstmest. Vruchtwisseling is verplicht. Er zijn geen eisen aan afvalbeheer, energiegebruik en emissies.

Het Europese keurmerk geeft de garantie dat het een biologisch product is. Naast het EU-keurmerk kan ook een nationaal keurmerk voor biologische landbouw op de verpakking staan. Soms stelt zo’n nationaal keurmerk extra eisen, maar niet altijd.

Het Europees keurmerk voor biologische groente en fruit is een topkeurmerk: het is één van de beste keurmerken voor groente en fruit.

Skal is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland.

Doelstelling van Skal is het bevorderen van de juiste aanduiding van biologisch voortgebrachte producten. Het gaat er om dat wat “biologisch” wordt genoemd dat ook daadwerkelijk is. Als zichtbaar teken hiervan mogen ondernemers het biologisch keurmerk voeren op producten die afkomstig zijn van een gecontroleerd biologisch productieproces. Dit keurmerk is voor de consument duidelijk herkenbaar.

Naast de SKAL certificering, zijn de grondstoffen van onze Sorbet Cocktails van ‘Poptails by LAPP’ tevens gecertificeerd door het Belgische CERTISYS, het Spaanse CAAE & ENAC.